Türkiye'de Obezite ve Tüp Mide Cerrahisi

Anasayfa > Blog > Obezite

Türkiye'de Obezite ve Tüp Mide Cerrahisi
  • 18/10/2022
  • Obezite

Türkiye'de Obezite ve Tüp Mide Cerrahisi

Obezite cerrahisi söz konusu olduğunda, Türkiye aklınıza gelebilecek dünyanın en iyi sağlık lokasyonlarından biridir. Zengin deneyime ve sektördeki en iyi doktorlara sahip olan Türkiye, Tüp mide ameliyatı olmak isteyenler için en iyi seçimdir.

Fakat bu kadar çok seçenek varken, Türkiye'deki en iyi obezite cerrahi merkezini nasıl seçersiniz? Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörleri inceleyeceğiz. Tüp mide ameliyatının etkinliği üzerine yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya da göz atacağız ve Türkiye'nin önde gelen obezite cerrahlarından Op. Dr. Mahmut Doğan’ın tavsiyelerini sizlerle paylaşacağız. 

 

Kilo Verme Ameliyatı İçin Türkiye'deki En İyi Obezite Cerrahi Merkezi Nasıl Seçilir?

Türkiye'deki en iyi obezite cerrahi merkezini seçmeye gelince, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Birincisi, cerrahların nitelikleri ve deneyimleridir. Seçtiğiniz cerrahın Tüp mide ameliyatı yapma konusunda deneyimli olduğundan ve başarılı ameliyatlarla ilgili iyi referanslara sahip olduğundan emin olmalısınız.

Bir diğer önemli faktör ise cerrahi merkezin akreditasyonudur. Merkezin Uluslararası Obezite ve Metabolik Bozukluklar Cerrahisi Federasyonu (IFSO) gibi saygın bir kuruluş tarafından akredite edildiğinden emin olmalısınız. Bu, obezite merkezinin güvenlik ve kalite açısından yüksek standartları karşılamasını sağlayacaktır.

Son olarak, ameliyatın maliyetini de göz önünde bulundurmak isteyeceksinizdir. Tüp mide ameliyatı pahalı olabilir, bu nedenle paranızın karşılığını aldığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Fiyatları karşılaştırırken, ameliyat öncesi testler ve ameliyat sonrası bakım gibi unsurları hesaba kattığınızdan emin olun.

Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınız için Türkiye'deki mümkün olan en iyi obezite cerrahi merkezini seçtiğinizden emin olabilirsiniz.

 

Obezite Cerrahisinin Etkinliği Üzerine Ampirik Çalışma

Obezite Cerrahisi dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir araştırmada, obezite tedavisi için Tüp mide ameliyatına ilişkin mevcut kanıtların sistematik bir incelemesi yapıldı. Çalışmanın yazarları, "Tüp mide ameliyatının obezitesi olan hastalar için etkili ve güvenli bir tedavi seçeneği olduğu" sonucuna varmıştır.

Çalışmanın yazarları ayrıca, "Tüp Mide Ameliyatı geçiren hastaların yaşam kalitelerinde, zihinsel sağlıklarında ve fiziksel sağlıklarında önemli gelişmeler yaşadıklarını" belirtmiştir. Buna ek olarak, "Tüp mide ameliyatının tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi obezite ile ilgili hastalıkların gelişme riskinin azalması ile ilgili kuvvetli bir bağlantısı olduğu’’ sonucuna varmışlardır.

Obezitenin tedavisi için Tüp Mide Ameliyatı düşünüyorsanız, bu çalışmanın bulguları genel sağlık ve esenliğinizde önemli gelişmeler yaşama beklentisinde olabileceğinizi gösteriyor.

 

Doktor Mahmut Doğan'dan Obezite Cerrahisi Prosedür Rehberi & İstanbul'un En İyi Doktoru

Türkiye'de bariatrik cerrahi işlemleri söz konusu olduğunda İstanbul merkezli kliniği bulunan Op. Dr. Mahmut Doğan ile emin ellerde olacağınıza güvenebilirsiniz. 20 yılı aşkın bir süredir tüp mide ameliyatları ve genel cerrahi konusunda uzmanlaşmış ve sayısız hastanın kilo verme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmuştur.

Op. Dr. Dr. Mahmut Doğan'ın sunduğu hizmetler: tüp mide ameliyatı, mide botoksu ve mide balonu. Bu prosedürler, hastaların kilo vermelerine ve genel sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olmada inanılmaz derecede etkilidir.

Tüp mide ameliyatı, midenin çıkarıldığı ve yemek borusundan mideye uzanan bir tüple değiştirildiği bir tür kilo kaybı ameliyatıdır. Tüp daha sonra yiyeceklerin mideyi tamamen atlayarak doğrudan ince bağırsağa geçmesine izin verir.

Son yıllarda obezite cerrahisinde oldukça yaygın hale gelen mide botoksu, midenin fundus kısmına endoskopi iğnesi yerleştirilerek gerçekleştirilir. Botoks, midenin çizgili kaslarına etki eder ve kasların kasılmasını engeller. Mide botoksu uygulaması mide sindiriminin yavaşlamasına, dolayısıyla gıdaların sindiriminin yavaşlamasına ve buna bağlı olarak doyma süresinin uzamasına olanak sağlar.

Mide balonu; mide içine yerleştirilebilen, genişleyebilen ve doldurulabilen, erken tokluk hissi sağlayan ve sonuç olarak porsiyonları küçültmenize olanak sağlayan bir zayıflama yöntemidir. Uzun süreli kilo verme hedeflerine yönelik sonuç odaklı bir uygulama olan mide balonu uygulaması, uzun süreli tokluk hissi sağlar.

Obezite Cerrahisi prosedürlerinden herhangi birini düşünüyorsanız, mutlaka Op. Dr. Mahmut Doğan ve ekibine danışmalısınız. Bireysel durumunuzu değerlendirebilecek ve sizin için en iyi tedavi yöntemini önereceklerinizden şüpheniz olmasın. Hangi prosedürü seçerseniz seçin, Op. Dr. Mahmut Doğan ile emin ellerde olacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Etkili Bir Obezite Tedavi Prosedürü Nasıl Seçilir? Yan Etkilerinden Nasıl Kaçınılır?

Bir obezite tedavisi prosedürü seçerken, riskleri,  yararları, cerrahın deneyimi ve yan etkileri gibi göz önünde bulundurulması gereken birkaç şey vardır. En önemli şeylerden biri ise prosedürün güvenliğidir. Tüm ameliyatların bazı riskleri olsa da, bariatrik cerrahide diğerlerinden çok daha güvenli olan bazı prosedürleri vardır. Örneğin tüp mide ameliyatı, mevcut en güvenli kilo verme ameliyatlarından biri olarak kabul edilir. Bunun nedeni, ciddi komplikasyonlara yol açabilecek bağırsakların yeniden yönlendirilmesini veya midenin zımbalanmasını içermemesidir,  bu ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Göz önünde bulundurulması gereken bir başka şey de prosedürün etkinliğidir. Mide küçültme ameliyatları, sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlıklarına ömür boyu bağlılık gerektirir. Bununla birlikte, uzun süreli kilo kaybı için etkili bir araç olabilir. Örneğin tüp mide ameliyatının hastaların kilo vermesine ve uzun vadede tekrardan kilo almamalarına yardımcı olmada etkili olduğu görülmektedir.

Son olarak, işlemin yan etkilerini de göz önünde bulundurmalısınız. Çoğu kilo verme ameliyatı nispeten güvenli olsa da, bilmeniz gereken bazı potansiyel yan etkiler vardır. Örneğin tüp mide ameliyatı mide bulantısı, kusma, ishal ve kabızlığa neden olabilir. Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve ameliyattan birkaç hafta veya ay sonra düzelir.

Kilo verme ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, bireysel ihtiyaçlarınız için doğru prosedürü seçmenize yardımcı olabilecek deneyimli bir cerraha danışmanız önemlidir. Op. Dr. Mahmut Doğan, Türkiye'de 20 yılı aşkın süredir genel cerrahi ve obezite cerrahisi konusunda uzmanlaşmıştır ve hedeflerinize göre hangi prosedürün sizin için doğru olduğunu belirleyen bir tedavi sürecini sizlere sunar.

 

Mide Ameliyatına Nasıl Hazırlanmalıyım? 

Tüp mide ameliyatına hazırlanırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Birincisi, ameliyattan iki hafta önce sıvı bir diyet yapmanız gerekecek. Bunun sebebi ise cerrahın işlem sırasında daha iyi bir görüşe sahip olabilmesi için karaciğerinizi küçültmeye yardımcı olmaktır. Aspirin veya ibuprofen gibi kanınızı incelten herhangi bir ilaç veya takviye almayı da bırakmanız gerekecektir. Ameliyattan en az iki hafta önce alkol almaktan kaçınmak da önemlidir.

Akılda tutulması gereken bir diğer önemli nokta da, ameliyattan sonra sizi eve götürecek birine ihtiyaç duyacağınızdır. Anestezi sebebiyle araba sürmeye elverişli bir hale olmayabilir, bu nedenle birinin size eşlik etmesi önemlidir. Ayrıca ameliyattan sonra en azından ilk gece yanınızda birisinin kalması gerekir. Bunun nedeni, halsiz olmanız ve kendinize düzgün bir şekilde bakamayacak olmanızdır.

Son olarak, ameliyattan sonra bazı rahatsızlıklara hazırlıklı olmanız gerekir. Muhtemelen kesi bölgesi çevresinde biraz ağrı ve şişlik yaşayacaksınız. Ayrıca ara sıra mide bulantısı ve kusma hissedebilirsiniz. Bu yan etkiler normaldir ve birkaç gün içinde düzelmeye başlamalıdır. Devam ederse veya şiddetlenirse, lütfen bize ulaşın.

 

Vücut Kitle indeksi